O podjetju

O nas

Smo majhno družinsko podjetje, sestavljava ga Aleksander Kogoj in Diana Sajovec Kogoj. Ukvarjava se z izdelavo in prodajo različnih ročno izdelanih, unikatnih izdelkov, kot npr. tkani šali, rute, pletene kape in copatki..

Vsi tkani in pleteni izdelki so narejeni ročno v Sloveniji. Tkani so na statvah, ki so v naši družini že več generacij.

Tkani, pleteni in kvačkani izdelki imajo DUO certifikat.

Prodajava tudi zeliščne kreme, ročno kvačkane klobučke iz konoplje…

Najdete naju lahko po različnih stojnicah in na prireditvah, predvsem na Primorskem koncu Slovenije.

Za točne lokacije nas lahko pokličete na 031-287-256 (Diana) ali se prijavite na obveščanje o naših najpogostejših lokacijah.

rokodelstvo

O tkanju

tkanjeTkanje zajema bogato znanje rokodelskih veščin. Glavno orodje so statve in nešteti naravni materiali kot so volna, lan, konoplja…

Kljub vrsti ovir in izgubljanju kulturnega izročila, tkanje in tkani izdelki v današnjem času spet pridobivajo na priljubljenosti.

Ljubezen in predanost v ustvarjanju ročnega dela se zrcali v duši izdelka in plemeniti človeka, ki ga uporablja.

Tradicionalno znanje v sodobnih oblikah omogoča izdelati unikatna oblačila, ki so manj škodljiva za zdravje in prijaznejša do okolja. Vse večja uporaba naravnih izdelkov odraža težnjo po prednostni izbiri izdelkov, ki so zajamčeno bolj zdravi, nestupeni in ne povzročajo alergij, namesto običajnih umetnih izdelkov, do katerih so ljudje vedno bolj odklonilni.

S tkanjem se ukvarjava že vrsto let.

Za svoje spretnosti in znanja je Diana pridobila certifikat na Obrtni zbornici Slovenije in je zavedena v register Domače in umetnostne obrti.